Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen går 70 miljoner back

Bräcke kommun redovisar en jätteförlust för 2013 – hela 70 miljoner kronor. Anledningen är att värdet på kommunens anläggningstillgångar har skrivits ner.

Annons

Årsredovisningen för Bräcke kommun visar att kommunen klarar balanskravet i ekonomin. Resultatet mot balanskravet visar på 5,5 miljoner kronor. Kommunens totala resultat blir däremot en förlust på hela 70,3 miljoner kronor.

Detta beror på att kommunen har skrivit ner värdet på sina anläggningstillgångar.

– Vi har fått kritik av revisorerna genom åren att vi ska se över om värderingen av de anläggningstillgångar vi har är riktig. Då har vi gjort en helhetsbedömning att vi har lättare att hantera våra anläggningstillgångar om de är rätt värderade, säger Henrik Kvist, ekonomichef.

Kommunen har vid något tillfälle tidigare hamnat i lägen där det har funnits intressenter som velat köpa anläggningar, men att marknadsvärdet har varit för högt och det inte har blivit någon affär.

Nu har en extern firma värderat kommunens anläggningstillgångar och värdet har skrivits ner.

– Vi tycker att det här är långsiktigt riktigt för att arbeta med våra anläggningstillgångar, säger Henrik Kvist.

Nedskrivningen är ett led i att långsiktigt kunna fortsätta ha god ekonomisk hushållning. Tidigare har Bräcke kommun även höjt skatten inför 2014.