Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen fick vite - från kommunen

Härjedalens kommun och nämnden för bildning, fritid och kultur får ett vite på 5000 kronor. Det brast i nedkylningen av maten på Centralskolan i Ytterhogdal och det fick myndighetsnämnden att tröttna.

Redan i juni 2012 hotade myndighetsnämnden (en del av Härjedalens kommun) med vite för nämnden för bildning, fritid och kultur. Det efter en inspektion på Centralskolan i Ytterhogdal i oktober 2011 som visade att det fanns brister i kontrollen av nedkylningen av mat.

Därefter gjordes en uppföljande kontroll, i november 2012, där myndighetsnämnden upptäckte att det fortfarande brast i rutinerna. Mat som skulle återanvändas kontrolleras inte på rätt sätt innan nedkylning. Ibland saknade termometern batterier. Personalen hann inte mäta temperaturen på maten innan den ställdes in i kylen för natten.

Då fick myndighetsnämnden nog och ansökte hos förvaltningsrätten om att få döma ut vitet på 5000 kronor. Domen föll efter ganska exakt ett år, den första november 2013, till myndighetsnämndens favör. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska betala ett vite på 5000 kronor. Pengarna – de tar staten hand om.