Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen brast kring Jägarvallen

Jägarvallens gräsmatta blev totalförstörd när kommunen tog markprover inför en eventuell byggnation – utan att informera idrottsföreningarna.
– Det är internkommunikationen som har brustit, säger Örjan Jervidal på Östersunds kommun.

Annons

Sporten skrev i går om hur Jägarvallen har blivit uppgrävd och är ospelbar efter att kommunen tagit markprover inför en eventuell byggnation.

Jägarvallen används som hemmaplan för Fältjägarna i division 4. Även IFK Östersunds många ungdomslag samt damlag använder planen för matchspel och träning. Men utan föreningarnas vetskap har planen nu alltså gjorts ospelbar.

– De som sköter om gräsmattan för kommunen visste inget heller. De skulle ner och klippa gräset och såg att planen var förstörd. Så de blev också tagna på sängen, säger IFK Östersunds Rolf Eijvegård.

Det troliga alternativet för IFK Östersund ser ut att bli Sportfältet.

– Ekvationen är väl enkel. Kommunen kommer att behöva knöka in ännu mer på Sportfältet. Ärligt talat vet jag inte hur det ska gå till, säger Rolf Eijvegård.

Markproverna är gjorda inför en kalkyl för ett eventuellt förskolebygge där fotbollsplanen i dag finns.

Problemet var att den externa entreprenör som fått i uppdrag att utföra proverna gjorde detta utan att föreningarna informerats av kommunen.

– Det är internkommunikationen som har brustit. Det är vi internt som inte har meddelat övrig verksamhet om att proverna skulle göras, och därför blev de här föreningarna drabbade. Vi beklagar detta, säger Örjan Jervidal, förvaltningschef på teknisk förvaltning på Östersunds kommun.

Kommunen informerar på sin hemsida om att de drabbade föreningarna: Fältjägarna, FS Kamelerna samt IFK Östersund fått sina matcher flyttade till Sportfältet, Hofvallen samt Lugnvik.

– Nu har vi bokat om alla, så det är ingen som kommer att bli skadelidande. Alla föreningar får planer, säger Örjan Jervidal.

Det är alltså inte bestämt att det faktiskt blir en byggnation på Jägarvallen.

– Men det har varit meningen att det inte ska vara fotbollsplan där utan att det ska bli parkområde. Men nu har den varit där och spelbar. Men absolut kunde vi ha gjort det på ett bättre sätt, säger Jervidal.

Kunde inte proverna ha tagits i höst efter fotbollssäsongen?

– Nej det hade det inte. Det här projektet behöver drivas framåt och det är något som är prioriterat, därför måste vi nu kolla på markgrunden för att kunna göra kalkylen.

Läs också:

Skandal att inte rädda Jägarvallen

Ilska sedan Jägarvallen blivit uppgrävd