Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen: Bättre möjligheter för föreningarna

– Föreningar har bättre möjligheter att sköta driften av anläggningarna.
Det hävdar Leif Nilsson (S), ordförande i nämnden för bildning, fritid och kultur, då han bekräftar att de gärna ser Funäsdalens IF ta över bygdens idrottsplats.

Annons

Det erbjudande som ges Funäsdalens IF är att de får ta över hela idrottsplatsen med maskiner och byggnader mot att de sköter den framtida driften. Till detta erbjuds även en klumpsumma på 1,2 miljoner kronor som ska täcka renovering och upprustning.

– Den summan kan de växla upp genom att söka exempelvis EU-medel. En förening har lättare att söka pengar och göra en upprustning, förklarar Nilsson.

Han medger att anläggningen inte är i bästa skick och att det bland annat rapporterats om mögel i ett omklädningsrum. Trots detta anser han att föreningen är mer lämpad som ägare.

– Övriga föreningar i Härjedalen har tagit över sina anläggningar, det är väl bara badhuset och ishallen som är för stora för att klara av, påpekar Leif Nilsson.

På frågan om vad som sker om inte Funäsdalens IF åtar sig ägandet har Nilsson inget klart svar.

– Hur det blir då, ja det är en bra fråga, säger Leif Nilsson som inte utesluter att lösningen med en vaktmästartjänst kan finansieras av kommunen men när det gäller upprustning så kan bara framtiden utvisa de möjligheterna.