Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunchef JO-anmäld

Anders Andersson, kommunchef i Strömsund, har anmälts till JO. Anmälaren anser att Andersson hotade utgivaren av en gratistidning med anmälan om förtal.

I anmälan till JO skriver privatpersonen att Anders Andersson försökte påverka ansvarige utgivaren för tidningen att stoppa en insändare som personen hade skrivit. Insändaren gällde bland annat Strömsunds kommuns socialchef.

Anders Andersson tycker inte att han har agerat felaktigt.

– Ibland när det finns artiklar som är kränkande mot personal eller hänger ut anställda är det ett arbetsmiljöansvar för mig att ta upp det med tidningarna. Det är inte första gången jag som arbetsmiljöansvarig tar upp med tidningar att det finns kommentarer som kränker anställda, säger han.

Han tycker att det är bra att JO prövar hur tidningen och han själv har agerat.

– Vi får komma ihåg att JO-anmälan är en sak. Det intressanta är vilket utfall det blir och det är statistiskt sett många anmälningar som inte föranleder någon åtgärd, säger Anders Andersson.