Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalt bolag utreds

Bolaget Ragunda energi och teknik AB utreds och kan komma att säljas ut. Framtiden för det nu kommunalt helägda bolaget är under lupp.

På kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen får kommunchefen i uppdrag att se över bolagets framtid.

I dagsläget äger Ragunda kommun själv hundra procent av aktierna i bolaget som främst producerar fjärrvärme vid olika anläggningar i kommunen.

De är två huvudlinjer som ska utredas. Första linjen handlar om att ha kvar bolaget i aktieform men eventuellt öppna upp för andra aktörer att köpa andelar i bolaget. Kommunstyrelsen vill veta de för- och nackdelar som kan uppstå med ett sådant upplägg.

Den andra vägen skulle vara att integrera den nuvarande bolagsverksamheten i kommunens egen tekniska verksamhet. Här vill kommunstyrelsen ha svar på om det skulle bli några samordningsfördelar att ta in verksamheten under sitt eget paraply. Möjligheten att fortfarande kunna sälja fjärrvärme till externa aktörer ska också utredas av kommunchefen.