Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet vägrar medge fel

Trots domen från förvaltningsrätten vill kommunalrådet Gudrun Hansson (S) inte medge att något fel har begåtts. Hon hävdar att konsultavtalet togs fram på ett korrekt sätt.

I början av sommaren sade Gudrun Hansson att hon såg fram emot förvaltningsrättens prövning av fallet.

– Det är ju inte roligt att bli utpekad som en kommun som myglar men det ska bli väldigt intressant att se vad rätten säger i den här frågan, sade hon i juni.

Nu har förvaltningsrätten tagit ställning i målet och kommit fram till att Strömsunds kommun har brutit mot Lagen om offentlig upphandling. Men kommunalrådet Gudrun Hansson anser inte att domen räcker som bevis för att något fel begicks när näringslivschefen fick konsultuppdraget.

– Jag förstår att vi har gjort på det sätt som det ska göras om jag har uppfattat det rätt, konstaterar hon.

Gudrun Hansson berättar att de ansvariga på kommunen ännu inte har bestämt om domen ska överklagas. Men om en högre instans i framtiden skulle ställa sig bakom förvaltningsrättens dom tycker hon ändå inte att det ska falla någon skugga över kommunens agerande.

– Det som i så fall behöver göras är att komma med tydligare direktiv om hur upphandlingar ska gå till.

Gudrun Hansson menar att det borde ligga på Tillväxtverket att komma med bättre instruktioner när det gäller upphandling av konsulter.

– Om de tolkar det så här så kanske det behöver komma ett förtydligande från Tillväxtverket, säger hon.