Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal firar 100 år – bjuder Anna från Frösön på en resa till Sydafrika

Anna Göransson från Frösön är en av fem som fackförbundet Kommunal bjuder på en resa till Sydafrika för att studera ett skyddsombudsprojekt.

På lördag bär det av.

– Det är med anledning av att Kommunal firar 100 år i år som de har ordnat med studieresor för ungdomar till flera länder, säger hon. Jag hade turen att få åka till Johannesburg.

Tidigare har några grupper varit i Indien, Kenya, Peru och Ecuador.

Anna Göransson sitter i styrelsen i sin sektion inom Kommunal och de fick ett cirkulär i våras där de kunde ansöka om att få åka på en resa.

Eftersom hon var yngst i gruppen valde de henne och hon fick skriva ett personligt brev och berätta varför just hon skulle få åka med.

– Det är fem i gruppen från olika delar av landet, säger hon. Vi var på väg redan i april men stoppades av vulkanutbrottet på Island. Nu har vi väntat hela sommaren på att få en ny resa och på lördag blir den äntligen av. Vi blir borta en vecka.

Kommunal har nämligen ett projekt där de arbetar med att utbilda skyddsombud inom den gröna sektorn. Arbetarna finns på plantage och olika farmar.

Genom att skicka besökare dit är uppdraget att göra projekten synliga. Det är ett späckat program där Johannesburg är utgångspunkten men flera olika platser ska besökas.

Anna Göransson ser med spänd förväntan på äventyret. Det blir lite annorlunda mot jobbet som undersköterska inom hemtjänsten i Valla på Frösön.