Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komisk skräckresa för hörande och döva

/
  • Ramesh Meyyappan i enmansföreställningen

Mim, clowneri och storytelling för både hörande och döv publik serverar Ramesh Meyyapan i kvällens föreställning på Storsjöteatern.

Annons

 I "Gin & tonic and passing trains", inspirerad av Dickens novell The Signalman tar han med publiken på en komiskt laddad skräckresa. Handlingen utspelar sig på en fuktig och trång signalstation där den till en början entusiastiske nyanställde banvakten blir mer och mer uttråkad. Han är fången i sitt monotona arbete och sina tankar, ensam med det konstanta ljudet av tågmuller och signalklockor. Han tar till flaskan, och snart visar det sig att han är allt annat än ensam ...

Ramesh Meyyappan kommer från Singapore och har medverkat i och regisserat föreställningar för döva och hörande över hela världen - i Sverige senast i Tyst Teaters Odyssén. Sitt karaktäristiska mimspråk utvecklade Meyyapan som ett direkt resultat av att han som barn och döv inte kunde uppskatta den talade teatern till fullo.

"Gin & tonic and passing trains" är ett gästspel från Spike Theatre i Liverpool. Föreställningen hade svensk premiär på Södra Teatern i Stockholm 7 september och nu turnerar den i Riksteaterns regi runt hela landet.

 

 

 

Mer läsning

Annons