Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kollektivavtal för bärplockare kan vara ogiltigt

Det kollektivavtal som fackförbundet Kommunal tecknat med bemannings-företaget Bangladesh work force kan vara ogiltigt.

Annons

Avtalet undertecknades vid ett möte i Sundvall tidigare i år. Med vi möte var Kommunals representant Per Svensson, Abu Bakkar Siddique, ägare till Scandinavian work power och enligt uppgift även ägare till Bangladesh work force samt Mahmudur Rahman, som under mötet presenterades som representant för Bangladesh work force.

Det förstod inte Mahmudur Rahman vid det tillfället eftersom mötet hölls uteslutande på svenska. Han ombads sedan underteckna kollektivavtalet, vilket han gjorde.

Kollektivavtalet som skulle ge plockarna en minimilön på drygt 17000 kronor är alltså ingånget mellan fackförbundet och en person som till vardags är utbytesstudent i Uppsala.

Själv berättar Mahmudur Rahman att han aldrig varit någon officiell representant för Bangladesh work force och är nu orolig att han personligen ska utkrävas ansvar för plockarnas uteblivna löner.