Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koll på reglerna om du vill vara tjänstledig?

/
  • Om du vill ta tjänstledigt för att studera är arbetsgivaren skyldig att bevilja det, enligt lag.

Vill du ta tjänstledigt från jobbet en tid, för att studera, prova något annat arbete eller kanske resa bort i ett år? Här följer några saker som kan vara bra att känna till.

Annons

Alla skäl som du kan få tjänstledighet för går inte att stapla upp på en förutbestämd checklista. Det finns allt för många varianter.
Vad man däremot kan säga är att det finns vissa skäl som ger lagstadgad rätt till tjänstledigt och vissa skäl där det är upp till arbetsgivaren själv att bestämma.

För att göra det hela lite mer överskådligt kan man dela upp begreppet tjänstledighet i tre grupper: Lagstadgad, avtalsreglerad och icke lag- eller avtalsreglerad. I de två första fallen måste alltså arbetsgivaren följa lagar och avtal, medan den tredje kategorin är mer godtycklig.

När dina framtidsplaner formas och en önskan om ledighet gror: Börja med att ta reda på vilken kategori din ledighet hamnar i och hur lång tid innan din tänkta ledighet du måste ansöka. Är du osäker på hur avtal och lagar ska tolkas kan det vara bra att inte bara kolla med din arbetsgivare vad som gäller för dig, utan även med facket.

Rätt till tjänstledighet enligt lag har du till exempel för studier eller om du vill prova på att starta ett eget företag, men också för militärtjänstgöring, vissa förenings- och fackuppdrag, vård av närstående och för svenskundervisning om du är invandrare.
Lagarna kompletteras ofta med olika avtal. Berörs du av ett kollektivavtal är det viktigt att du kollar upp vad som gäller just för dig. Ledighet i samband med bröllop eller en 50-årsdag kan vara avtalsreglerade.

Vill du ta tjänstledigt för att resa jorden runt eller prova på ett annat jobb är det lättare att stöta på patrull från arbetsgivaren.
Hur lätt är du att ersätta på jobbet? Vad vinner/ förlorar arbetsgivaren på att låta dig vara ledig ett tag? Vad har din arbetsgivare för principiell syn på att bevilja tjänstledighet? Här gäller det att du laddar upp med argument, även om många arbetsgivare inte ser något att förlora på att bevilja din önskan.

Mer läsning

Annons