Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolbullefest på Strömbacka

Varje sommar ordnar Solveig Forsberg kolbullefest på Strömbacka. Det har blivit en av årets absoluta höjdpunkter.

Om onsdagen var det dags för en av årets absoluta höjdpunkter. Det vill säga kolbullefesten på Strömbacka, med långbord i det gröna, nygräddade kolbullar och med sång och musik av Tjärnmyrbergarn.

Alla de fyrtiofem boende på Strömbacka var med runt borden, och personalen hade fullt sjå att grädda kolbullar och servera. Kanske hann de själva få en smakbit också.

När Länstidningen vill prata med någon som håller i kalaset, så pekar alla på Solveig Forsberg:

– Det är Solveig! Det är alltid hon som håller i det.

Solveig Forsberg säger själv att hon inte har någon chefsposition utan är en vanlig anställd på Strömbacka. Varje år ordnar hon kolbullefest för hela gänget. Varför?

– För pensionärerna förstås! Det är så uppskattat. Men du måste skriva att Konsum och Simonsson sponsrar med gratis saltfläsk. Det har de gjort varje år.

Regnet hängde i luften men höll sig borta, och temperaturen var behaglig. Efter kolbullarna blev det kaffe med dopp. Bullarna och kakorna hade också bakats av Solveig Forsberg. Dragspelsmusiken ljöd över nejden:

– Det ska vara Tjärnmyrbergarn som sjunger och spelar här varje år, det tycker alla.