Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koftpimpning

/
  • Resultatet.Jag ville att dekorationen skulle se nästan broschliknande ut och sitta uppe vid halsringningen. Började med att sy fast sidenrosorna med ett par stygn vardera. Pärlorna kan ta lite tid att sy fast men det beror också på hur många man vill ha! Jag fäste dem med enkla stygn på en rad likt en rosenstjälk. Totalt tog det mig cirka 1 – 2 timmar från början till slut.Enkelt och lätt även för en ovan handarbetare som jag och resultatet gav mig en helt ny, söt kofta att använda igen!
  • Materialet.Eftersom jag är väldigt förtjust i rosor och gammeldags blommönster så valde jag att låta det inspirera mig till den nya designen. Allt som behövs är nål och tråd, en sax, ett par färdiggjorda sidenrosor (finns på vilken hobbyaffär som helst) och lite plast eller glaspärlor.
  • Plagget.Vem har inte en kofta liggandes oanvänd i en byrålåda eftersom den helt enkelt inte känns rolig att använda längre?  I stället för att köpa en ny så kan man efter eget tycke och smak, lite tid och valfritt material göra den betydligt finare igen.Jag valde en ljusgrön kofta i siden/bomullsblandning som är väldigt skön men som är för tråkig för min smak utan några som helst dekorationer.

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla, vårnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY – do it yourself).

Annons

Man tager vad man haver lyder ordspråket som DIY skulle kunna utgå ifrån och det är precis vad man också kan göra. En tråkig cardigan som inte används? Ett par enkla pumps som känns för vanliga? En vit t-shirt som bara ligger och skräpar? Med lite fantasi kan man göra det mesta till något personligt, trendigt, roligt och unikt utan att lägga ut stora summor på butikernas massproduktion.

Först ut är koftan!

Fotnot: Vill du läsa mer Kajsa? Spana in hennes blogg på ltz.se.

Mer läsning

Annons