Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kodfel stoppar ansökan till universitet

I måndags öppnade webbanmälan till kurser och program vid landets universitet och högskolor.

Annons

För användare av den vanliga webbläsaren Internet Explorer och ytterligare några webbläsare var det dock omöjligt att skicka sin ansökan till ett av universiteten, det i Örebro.


– Man kan hitta våra utbildningar, men när man ska lägga dem i korgen fungerar det inte. Det här är inte alls bra, men det är så tidigt i ansökningstiden att jag tror att de som har bestämt sig för att söka till Örebro universitet söker igen, säger Niklas Jälevik, informatiosstrateg vid Örebro universitet.Felet ligger dock inte hos universitetet.


– Det är vi som har ansvaret. Det är ett problem i programkoden på Studera.nu och vi tror att det har med svenska tecknet Ö i Örebro universitet att göra, säger Per Zettervall ansvarig för enheten för systemförvaltning på VHS på tisdag eftermiddag.Blivande Örebro-studenter får vänta ytterligare innan de kan göra sin anmälan eller söka upp en dator med en icke-krånglande webbläsare.


– Vi jobbar febrilt med att lösa det under kvällen och vi jobbar tills det är löst. Under morgondagen måste vi testa, så prognosen är att vi är klara vid 16-tiden på onsdag eftermiddag. Ytterligare problem kan ju tillstöta, men vi ser inga sådana i dagsläget, säger Per Zettervall.VHS ansvarar för den del av Studera.nu som har med ansökan till högskoleutbildningar att göra.


Användare av webbläsaren Mozilla Firefox kan göra webbanmälan även till Örebro universitet, skriver Studera.nu.Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons