Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivhugget punkterade lungan

Kniven trängde in genom bröstkorgen och punkterade högra lungan. I dag börjar rättegången mot 24-åringen som är misstänkt för brottet.

Annons

Det var den 5 september som polisen larmades till en adress på Frösön. En kvinna hade då enligt larmet blivit huggen med kniv av en 24-årig granne.

Den misstänkte mannen åtalas vid Östersunds tingsrätt för försök till mord alternativt grov misshandel och försök till grov misshandel. Huvudförhandlingen hålls på torsdagen.

I förundersökningen presenteras åklagarens bevisning mot den misstänkte 24-åringen. Den består av vittnesuppgifter och teknisk bevisning i form av kläder, blodspår och fotografier av brottsplatsen.

I det medicinska utlåtandet framgår att kvinnan fått motta tre knivhugg, ett i bröstkorgen och två i ryggen. Hugget i bröstkorgen trängde in 7,5 centimeter i lungan och punkterade den. Utöver det hade kvinnan avvärjningsskador på hand och arm.

Den misstänkte 24-åringen har i förhör uppgett att han inte minns något av händelsen och att han därför vare sig kan förneka eller erkänna det han står åtalad för. Hans första minne efter händelsen är när han sitter i trappen där händelsen inträffade och blir slagen i ansiktet av ett av vittnena.

Länstidningen rapporterar direkt inifrån rättsalen på  ltz.se.