Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knausgård floppar i USA

Författaren Karl Ove Knausgård har blivit ett omsusat namn i USA på grund av sin romanserie "Min kamp". Men de höga försäljningssiffrorna har uteblivit trots all hajp, uppger NRK.

I amerikanska medier har "Min kamp", eller "My struggle" som bokserien heter på engelska, beskrivits som en "internationell sensation och bestseller". Den beskrivningen får nu hård kritik från författaren Tim Parks i senaste numret av New York Review of Books. Enligt siffror som Parks har fått fram genom sina förlagskontakter har "My struggle" bara sålt 32 000 exemplar i USA och 22 000 exemplar i Storbritannien, eventuell e-bokförsäljning ej inräknad. De gör att boken hamnar på 657:e plats på den amerikanska bästäljarlistan.

Enligt Parks beror den internationella Knausgård-hajpen på författarens stora framgångar i hemlandet Norge, och de förväntningar som de har väckt. (TT)