Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkodlare begärs omhäktade

Tre av de misstänkta som ingår i cannabishärvan begärs omhäktade i dag och i morgon av åklagare. De misstänkta har gjort vissa medgivanden.

Annons

För två veckor sedan gjorde polisen i Jämtland och Dalarna ett synkroniserat tillslag mot två misstänkta cannabisodlingar. Totalt greps fem personer i samband med tillslagen och en större mängd cannabis beslagtogs av polisen.

– Torkningen av narkotikan är inte färdig ännu men gissningsvis rör det sig om fem till tio kilo, säger Jonas Fjellström som är åklagare i fallet. Det är ett stort beslag med jämtlandsmått mätt.

Om odlingen har pågått en längre tid, med flera omgångar grödor, så ses brottet som allvarligare.

– Vi tror att de har hållit på ett tag, säger Jonas Fjellström.

Fyra av de misstänkta är hemmahörande i Dalarna och en man i 70-årsåldern bor i östra Jämtland.

– De misstänkta har gjort vissa medgivanden, säger Jonas Fjellström. Vi har hållit förhör och har samlat in teknisk bevisning.

Två av de misstänkta har släppts, en man och en kvinna, båda från Dalarna.

Åklagaren kommer att begära de övriga tre misstänkta omhäktade i dag och i morgon. Den jämtländska mannen i 70-årsåldern är en av dem.