Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klyftor eller jobb?

Den borgerliga regeringen sänker skatterna till vilket pris som helst. De har hittills genomfört skattesänkningar på 100 miljarder kronor och nu finns förslag på lika mycket till under nästa mandatperiod. Kostnaden motsvarar ungefär var tionde anställd i välfärden.

De sjuka och arbetslösa har redan betalat priset. Där finns inte mer att hämta för regeringen. Nu står vår gemensamma välfärd på tur att raseras. Under det senaste året har antalet anställda inom skolan, vården och omsorgen minskat med ungefär 25 000 anställda. För att spara 100 miljarder kronor krävs att ungefär var tionde anställd i alla skattefinansierade verksamheter sägs upp. I den offentliga sektorn motsvarar det ungefär 12 000 lärare och 14 000 undersköterskor och 1 500 poliser och så vidare. Det handlar om drygt 100 000 anställda som riskerar att förlora sina jobb.

Svenska folket står vid en skiljeväg. Ska vi fortsätta på den inslagna vägen – med nya stora skattesänkningar? Eller ska vi välja en annan väg inför framtiden – med investeringar i skola, vård och omsorg? Ska vi ha fortsatt ökade klyftor – eller fler jobb? Det är vägvalet den 19 september. Byt regering!

Gunnar Sandberg (S), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel