Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klyftan får inte fortsätta växa

Nu är alliansen i full gång. Hörde att Centern kommit med ett utspel angående uppsägningar och eventuella tvister i samband med uppsägning.

Skulle en sådan tvist uppstå, är förslaget att den anställde ställs på a-kassa under tiden tvisten löses.

Får man då retroaktiv lön om uppsägningen är korrekt eller? Varför kan inte arbetsgivaren betala skälig lön då den anställde jobbat in pengar i företaget under anställningstiden?

Detta förslag pekar på att alliansen jobbar inte efter någon jobblinje. Jag anser att centerns förslag visar tydligt på att det är skiljelinjen mellan rika och fattiga som görs allt längre och bredare.

Alliansen säger sig ha övertagit jobbpolitiken som socialdemokraterna har som ledstjärna. Alliansens slogan är ju: Det ska löna sig att arbeta. Och när man är på väg att bli arbetslös, då rycks trygghetsplattformen undan. Och har man blivit arbetslös, långtidssjukskriven, då är ersättningen så låg att man tvingas till socialkontoret.Jag hoppas verkligen att varje röstberättigad medborgare tar sitt ansvar och går till valurnan den 19 september. Sverige behöver byta till en bättre regeringen.

Klyftan mellan rika och fattiga får inte fortsätta växa.

Michael Ellebrink, ortfarande anställd, och förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel