Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kluksfestivalen kör igång igen

/
  • Vill man ha en lektion i lokala band ska man bege sig till Kluk i sommar. Dit kommer nämligen  Americana, med Jens Ganman i spetsen,Foto: Monica Bergander
  • Rockbrudarna i Podge och ...Foto: Privat
  • Countrysnille från Överturingen, Marcus Jönsson.Foto: Anna Lundin
  • ... killarna i Hindenburg som faktiskt inte bara spelar Led Zeppelin numera. Foto: Henrik Evertsson

”Ja, ni läste rätt, det blir festival igen i sommar.” Så står det på Kluksfestivalens hemsida.
– Jag hoppas att det ska bli lika roligt som man minns det, säger festivalgeneralen Roger Meijer.

Annons

Flera av länets artister är redan bokade till helgen den 17–18 juli. Klara affischnamn hittills är Hindenburg, Hoven Droven, Podge, Triakel, Americana, Marcus Jönsson och JB Wiretag band. Från Sundsvall kommer också bandet Thousand Dollar Playboys. Det är ungefär hälften av den totala uppställningen i sommar. Räkna alltså med att cirka tio namn tillkommer. En nyhet för i år är också en scen med folkmusik och visa.

– Det är bara lite finputs kvar innan vi kan gå ut med hela programmet. Det brukar dyka upp en del guldkorn på sluttampen, säger Roger.

Det har hunnit gå sju år sedan sist det var festival i Kluk och Roger kände att om han skulle orka arrangera en till så måste det ske nu.

– Orken och förmågan att hålla reda på vad som händer i länet tryter. Men det känns jätteroligt att vi kör igen, det märker man inte minst på alla artister, säger han.

Roger har naturligtvis samlat på sig många minnen sedan 80-talet då allt började. För många av länets artister har scenen i Västbygden varit viktig för att nå ut till en publik.

Torgny ”Kingen” Karlsson har i ett radioprogram talat om den första spelningen i Kluk som en av hans absoluta höjdpunkter i karriären. Roger berättar också att Per-Olof Stjärnered, som då ingick i bandet Lola Barbershop numera Autisterna, vid ett tillfälle sa att Kluksfestivalen var som en enda stor företagsfest för alla musiker från Jämtland.

– Det är viktigt att ge de nystartade gängen en möjlighet att få visa vad de gör och låta unga musiker frottera sig med äldre. Då känner man verkligen att det finns ett syfte med det man gör, säger Roger.

Och med tanke på musikutbudet finns det ett syfte även för publiken att fera heim te Kluk i sommar.

Mer läsning

Annons