Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbjubel i Bräcke

Fungerande socialt liv och aktivt föreningsliv är mycket värdefulla faktorer när det gäller viljan att bo kvar i en bygd.

De underlättar även för inflyttning och rekrytering av personal. De är alltså strategiska områden när det gäller att bryta den negativa befolkningstrenden.

I Bräcke har vi inte tillgång till de bygdemedel som finns i övriga länet. Vårt stöd till föreningslivet finansieras helt och hållet med skattemedel. Kommunen har under en lång följd av år minskat och förändrat stödet till föreningarna. Det vill vi nu ändra på.

Vi tycker att det starka engagemang som finns bland de aktiva i idrottsföreningar, kulturklubbar, studiecirklar, bygrupper med flera är ovärderligt när det gäller att få till en utveckling av bygden.

De gör ett stort jobb, men de behöver få bättre hjälp. Kommunen måste bli mer aktiv, utan att för den skull ta ifrån självstyret från föreningarna.

Centern vill ge ett kraftigt utökat stöd till föreningarna. Hur mycket, och vilken form som passar bäst, får avgöras i dialog. Vi vill se en stark utveckling av Bräcke som fritids- och kulturkommun.

Vi noterar med glädje att V också vill ge ett högre stöd till fritiden och kulturen. Även M har uttalat att de stöder den linjen. Vi är övertygade om att såväl FP, MP som KD tycker som vi. Det är bara S som inte har ambitioner.

Om politik vore lika enkelt som matematik så skulle föreningarna i Bräcke kunna jubla nu. Det finns alltså majoritet för ett ökat stöd.

Det gäller bara att se till att sossarna inte får egen beslutanderätt efter valet.

Yngve Hamberg (C), Marina Mellgren (C), Knut Richardsson (C), Anna Eklund (C) och Fredrik Tronde (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel