Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbhuset på Tåvallen invigdes

IFK Kyrktåsjö invigde sitt nya klubbhus med bandklippning, fyrverkeri, sång och ugglejakt.

Nu har IFK Kyrktåsjös nya klubbhus på Tåvallen invigts med pompa och ståt:

– Vi hade bandklippning och fyrverkeri, berättar klubbens ordförande Richard Persson. Barnkören sjöng och vi släppte upp ett gäng små "luftballonger", med värmeljus under, det var effektfullt i mörkret.

Många kom till invigningen och gladde sig åt det fina huset. Kvällen var kylig, men där fanns varm klimpsoppa och eldar utomhus där man kunde värma sig en stund. Sedan vidtog utomhusaktiviteter med tipsrunda och ugglejakt:

– Ugglejakt innebar att barnen rustades med ficklampor och letade pappugglor med reflexögon i den mörka skogen.

Nya klubbhuset ligger i direkt anslutning till fotbollsplanen. Här finns två omklädningsrum, ett materialrum och ett kök där det både går att laga och att servera mat. Richard Persson tror att det blir ett riktigt lyft att kunna använda cafédelen vid sommarens fotbollsträningar:

– Det kommer alltid en massa föräldrar, och de brukar turas om att baka fikabröd. Sedan kan även andra komma hit och köpa fika under träningskvällarna.

Nu håller klubben på att dra in vatten i huset:

– Det är så gott som klart, vi har grävt och väntar bara på rörmokaren som ska koppla in det.