Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbarnas coronaoro inför svenska fotbollspremiärerna: ”Inte säkert att det går”

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Det omsusade coronaviruset har satt skräck i stora delar av världen och har redan påverkat flera idrottsevenemang.
Nu oroar sig de svenska klubbarna för att Allsvenskan och Superettan kan tvingas spelas utan publik.
– Det är naturligtvis det vi siktar mot, men det är inte säkert att det går, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

Sedan tidigare står det klart att bland annat flera italienska cykeltävlingar ställts in på grund av coronaviruset. Under fredagen kom beskedet att de två högsta fotbollsligorna i Danmark ska spelas utan publik – och även den italienska fotbollen har portat åskådare från läktarna på grund av viruset.

I april inleds de två högstaligorna i Sverige, som nu drabbats av fler än 100 bekräftade coronafall runtom i landet.

I en intervju med TV4:s Fotbollskanalen utesluter inte Svensk Elitfotboll, intresseorganisationen för klubbarna, att även de svenska serierna kan få liknande konsekvenser. Ligaansvarige Ola Rydén bekräftar att det finns en oro hos föreningarna och att frågan varit uppe i ett klubbchefsmöte i veckan.

– Det är klart att det finns en oro över saker som man själv inte råder över naturligtvis. Det kan ju gå väldigt fort när ett beslut måste fattas. Det är klart att ingen är bekväm av det skälet. Det är vår förhoppning att spela med publik, men ingen kan garantera någonting, det finns inget beslut taget om något annat, säger Ola Rydén.

Inte heller generalsekreterare Mats Enquist vill garantera att Allsvenskan och Superettans premiäromgångar spelas med publik.

– Det är naturligtvis det vi siktar mot, men det är inte säkert att det går. Det vet vi inte. Det blir bara fånigt att spekulera. Det är klart att det finns en stor oro från alla parter om vad det här är och vad det här innebär, men jag tror att vi allihop också inser att det just nu är så pass svårtolkad information att vi kommer behöva hjälp från expertis som är större än oss, säger han till Fotbollskanalen.