Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klövsjö skola vann igen

För andra året i rad vann vi på Klövsjö skola värmeljusjakten i Sundsvallsregionen. Totalt i Sverige blev vi fyra.

Det var 858 klasser i Sverige som deltog i årets värmeljusjakt som är ett samarbete mellan Ikea och Världsnaturfonden.

Den går ut på att samla så många värmeljuskoppar man kan mellan 15 oktober och 15 april. Sedan delar man antalet koppar med antalet barn i klassen.

Vi fick i år ihop 100 068 st. Detta gjorde 6 671 stycken/barn i F-3:an. Den klass som vann i hela Sverige var en andra klass i Malmö som samlat in 20 645 koppar/barn.

Hela bygden har hjälpt till, vi har haft en hink på posten och vid sopstationerna och hotellen i kring har bidragit med sina.

Stort tack till er alla som på ett eller annat sätt hjälpt till!

Det jobbigaste har inte varit att samla ihop kopparna utan att pilla ur vekestödet ur 100 000! Barnen har rensat och sedan räknat 10 i taget och dragit ett streck/10 stycken på lådan som vi samlat kopparna i.

Föräldrarna har träffats några kvällar och när vi har hjälpts åt har vi kunnat rensa 40 000 på en kväll! Vi har sedan satt upp tusenkuber på väggen för varje tusen som vi samlat in, så vi har haft mycket matte genom denna insamling samtidigt som vi gjort en god gärning för miljön.

Två representanter kom upp från Ikea och överraskade oss på onsdagen när vi var inne på Jamtli. Det blev tårtkalas i deras cafeteria. Priset var en tårta, diplom, upplevelsedag på Ikea och 5 000 kr, varav hälften ska gå till ett lokalt miljöprojekt. Vi har bestämt att vi ska köpa en kompost till skolan.