Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klövsjö skola räddas – om S får bestämma

Det är valår och Socialdemokraterna kastar ut ett köttben till barnfamiljerna i Klövsjöbygden.

Skolan i Klövsjö har hängt löst till under en lång tid och det har funnits förslag på att den ska läggas ner och att barnen ska skolskjutsas till Rätan.

Bygden agerade snabbt och gjorde en friskoleansökan under namnet Klöveränge ekonomiska förening; i september förra året sade Skolinspektionen dock tvärnej.

Fast redan i slutet av hösten såg det ljusare ut.

– Det finns inget beslut att den inte ska vara kvar, sade kommunalrådet Karin Paulsson (S).

Och nu på tisdagen skickade S i Berg ett pressmeddelande som omöjligen kan misstolkas:

– Efter långa diskussioner har vi socialdemokrater beslutat oss för att ställa oss positiv till den friskoleansökan som lämnats in från Klövsjö och att vi under nästa mandatperiod inte kommer lyfta frågan om förändring av skolorganisationen, säger Mikael Abramsson, ordförande för Socialdemokraterna i Berg och ordförande i barn- och utbildningsutskottet.

– Jag hoppas att detta beslut kan bidra till en långsiktighet i skolfrågan och lägga ökat fokus på hur vi kan skapa Sveriges bästa skola i Bergs kommun. Det handlar om att arbeta tillsammans för att höja skolans status, att höja kunskapsresultaten och att göra det mer attraktivt att arbeta inom skolan.