Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klövsjö höstmarknad vill utvecklas

I perfekt väder ordnades höstmarknaden i Klövsjö. Nu finns idéer om hur den ska utvecklas.

– Vi funderar på att ta hit en gästkock och ha föreläsningar om mat, säger Erika Dillner.

Det var tredje året som höstmarknaden ordnades i Klövsjö. Erika Dillner var med att kläcka idén om att ha en skördemarknad där knallarna säljer egenproducerad mat.

– De grejer som är på den här marknaden har vi själva gjort, säger Erika Dillner.

De flesta som medverkar på marknaden kommer från Klövsjö eller närområdet, men det har även ringt intresserade från andra ställen.

– Då har vi varit hårda och frågat om de har gjort sina produkter själva. Den här marknaden är efterfrågad både av besökare och av knallar, det är roligt, säger Erika Dillner.

Hon har idéer för hur marknaden ska utvecklas. En idé är att också dra i gång en julmarknad, men det är inget bestämt. Ett annat förslag är att bjuda in en gästkock och att ha olika föreläsningar om mat.

En av knallarna på årets marknad var Pernilla Jonsson, som hjälpte till att sälja tunnbröd. Hon tycker att höstmarknaden är en trevlig tillställning.

– Det är roligt att det är något som händer. Det här blir som en mötesplats. Jag hoppas verkligen att det håller i sig. Det är roligt för bygden, säger hon.