Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockren insats gav Ope segern i derbyt

En stark första halvlek med tvåmålsledning som följd la grunden för en klar Opeseger mot dittills obesegrade Frösön.

– Jätteskönt. Det var precis vad vi behövde, säger Opes tränare John-Rune Wikén.

Annons

Tabelltvåan Frösön stod inte att känna igen i första halvlek mot Ope i onsdagens derby i damtvåan. Ope, som stod som hemmalag på Jämtkraft arenas b-plan tog ledningen tidigt genom Lena Lindström och en stund senare ökade Malin Boije på till 2–0. Frösön hade chanser till mål med två bollar i virket men 2–0 stod sig.

– Det är en helt bedrövlig första halvlek av oss. Ope var totalt överlägsna. Det hade inte varit välförtjänt om vi haft nåt mål i paus, konstaterar Frösöns tränare Peter Boije.

Frösön ändrar om och går ut till andra halvlek för att försöka ta sig tillbaka, men det dröjer inte länge innan Ope efter en hörna avgör matchen med målet som betydde 3–0.

– Jag ska inte säga att det dör där, men ja... vi har ju en del boll sen men vi skapar egentligen inga lägen, säger Peter Boije.

Det kan segrande Ope tacka sitt försvar för som var mycket stabila och släppte inte till mycket.

– Ja det var det, vi spelade jättebra. Framförallt hade vi ju Maria Bäckman och Caroline Eckerdal i mittförsvaret, de var ju grymma i dag. Jag tror aldrig jag sett Maria så bra, i alla fall inte sen jag började i Ope, säger John-Rune Wikén.

Frösön åkte därmed på sin första förlust.

– I dag kanske vi mentalt var på 80-85 %, vi var två på nästan varje boll. Om man inte ligger på 100 vinner man inga matcher mot de bättre lagen, säger Peter Boije.

Ope–Frösön 3–0 (2–0)

Mål, Ope: Lena Lindström 2, Malin Boije.

Domare: Anders Hafstad, Östersund.