Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klimatfrågan måste lösas internationellt

Det svenska ordförandeskapet i EU beskrivs av många som ett av de mest lyckade ordförandeskapen någonsin, vi har som ett litet land gjort ett avtryck och en påverkan på EU som är få små länder förunnat. Alliansen har hållit en enad linje och har med kraft gett Sverige en rejäl tyngd i de internationella frågorna. Sverige har aldrig tidigare haft en roll i världen och ett sådant internationellt inflytande som vi har i dag.

Under vårt ordförandeskap var Sverige med och tog täten i de viktiga internationella frågorna och vi var även en huvudaktör när EU drev igenom Lissabonfördraget, vilket är ytterligare ett steg till att reformera EU till en fortsatt stark ekonomisk och fredsbevarande kraft. Den 19 september skulle vi kunna se en förändring på Sveriges internationella styrka om de rödgröna vinner valet, 2 av 3 partier i de rödgröna vill inget hellre än att lämna EU, det är tydligt att de i sin iver att få makt har kört över sina egna ideal för att låta trovärdigare i sin utrikespolitik och i relationerna till EU.

Alliansen bedriver, mycket tack vare EU, världens mest ambitiösa klimatpolitik, detta genom starka relationer och förhandlingar med de andra EU-länderna, klimatfrågan måste lösas på det internationella planet och där är ett starkt inflytande i EU en nödvändighet. MP och de rödgröna har satt orealistiska klimatmål som de tänker uppnå genom att göra ett avståndstagande från EU och det internationella samarbetet till att stå ensam i ett hörn och skrika om miljömål de inte ens kan finansiera utan att det blir på bekostnad av Sveriges välfärd, jobb och internationella respekt.

Alliansen har under mandatperioden gjort Sveriges röst hörd i EU och har gjort EU:s röst hörd i världen. Skillnaderna mellan blocken är tydlig, Alliansen ger Sverige en ständigt starkare roll i en allt mer internationell värld. En röst på Alliansen innebär en röst på freden, en röst på det ekonomiska ansvaret, en röst på Carl Bildt och en röst på Sveriges framtid . Jag förblir jämte, svensk och europé och hoppas få vara det med stolthet även efter den 19 september, rösta på Moderaterna!

Joel Nordkvist, MUF, om EU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel