Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassträff

Hösten 1957 började 22 flickor sin utbildning till sjuksköterskor vid Jämtlands läns sjuksköterskeskola som det hette då.

1960 tog vi examen och i år var det dags för 50-årsjubileum som firades i Östersund sista helgen i augusti. Dagen började med lunch som Ing-Marie, Gerd, Greta, Maud och Solveig inbjöd till. Det blev många återblickar och mycket fotoalbumstittande. En liten utställning med gamla sjukhusutensilier väckte minnen om hur det var före engångsartiklarnas tid. Dagen avslutades med middag på Arctura.
På söndagen besökte gruppen Mittuniversitetet där Gertrud Nord tog emot och informerade om dagens sjuksköterskeutbildning. Astrid Bardosson höll parentation över två kurskamrater som lämnat oss: Ragnhild Selberg och Birgit Lindström. Den senare arbetade tidigare som prefekt på universitetet.
Med förhoppning om en ny träff om två år var det dags att skiljas efter en trevlig helg. Övre raden från vänster: Astrid Bardosson, Ingeborg Andermo, Ulla-Britta Hellberg, Maud Ohlsson, Margit Harvig, Hedvig Svärd, Sonja Strandberg och Ing-Marie Zakrisson. Främre raden från höger: Anna-Greta Lotsander, Gunborg Olsson, Lizzie Jönsson, Gerd Löfgren, Solveig Oledal, Birgit Björklund, Märta Jonasson, Anna Pettersson och Greta Adolfsson.

Solveig Oledal