Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk rallytävling återuppstår efter tio år

Härjedalsbrickan är en klassisk rallytävling som nu återuppstår efter närmare tio års dvala.

– Nu känner vi att lusten är tillbaka, säger Magnus Proos.

Härjedalens eget vinterrally, Härjedalsbrickan, har haft ett uppehåll efter att man körde en SM-deltävling 2001.

En tävling som tog kraften ur arrangörsföreningen Härjedalens AK.

Men nu är man laddade till tänderna för att genomföra lördagens tävlingar i skogarna runt Sveg.

– En stor del av den svenska eliten kommer att finnas på plats, säger presschefen Magnus Proos som kan räkna in närmare 70 förare i de två huvudklasserna.

En som gärna återkommer till Sveg är rallyesset Mats Jonsson, Forshaga, som förövrigt leder Supercupen totalt innan tävlingarna i Sveg.

– Han kan dessutom vinna för tredje gången och ta hem vandringspriset för gott, fortsätter Magnus Proos som även hoppas att länshoppet från Stugun, Urban Eriksson, ska finnas med i täten under lördagen.

Tävlingen startar på torget i Sveg och sedan kommer man att köra fem specialsträckor på totalt 8, 5 mil.

– I Byvallen kommer vi att ha publiksträckan. Där kan man följa bilarna under en längre tid och jag hoppas att publiken hittar dit. För det kommer att gå undan, lovar Magnus Proos som själv kommer att vara kartläsare under lördagen.

Även banorna kommer att hålla hög klass med många tekniska svårigheter.

– Det ser bra ut. Visst hade man hoppats på någon blida innan så att vägarna fått lite is och blivit hårda. Men efter förutsättningarna ser det fint ut, säger banchefen Ola Persson belåtet.