Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk bil- och mc-utställning återuppstår i de tidigare flyghangarerna på Frösö Park

Sörjer du att det i år inte blir någon motormässa på Frösö Park? Ge dig till tåls i ett år så blir det en bil- och mc-utställning i ny regi.

– Det är jätteviktigt att fånga entusiasmen för bilar, motorcyklar och andra motordrivna fordon. Och inte minst öka intresset för motorsport, säger Nisse Nilsson från Odensala som bokat utställningslokaler på Frösö Park sista helgen i maj 2017.

Han var med redan 1976 vid den allra första mässan eller utställningen, ”Bil och MC-show”, som ordnades av Agne Ottosson.

Den då 15-årige Nisse som gick i 9:an i Storsjöskolan ställde ut en mc-liknande moped, en DBS Panter i brun metalliclack. Den var målad med Lucy Luke-motiv, seriealbumscowboyen som skjuter snabbare än sin egen skugga.

– Jag fick ledigt en vecka från skolan för att vara hemma och göra i ordning mopeden, minns han.

Redan som tonåring blev han anlitad som tävlingsmekaniker på en Chevrolet Camaro. Han fortsatte som mekaniker men tävlade också själv.

Nu äger han tre Chevor från 1969, en Caprice och två Camaro.

– De vann allt 1969 i standardklassen i USA, säger han som en förklaring till att Camaron vann hans hjärta.

I en av bilarna ska han sätta in en dåtida tävlingsmotor och rusta den till utställningsskick. Den är lackad ljust gul, Daytonagul.

I garaget på Hemvägen finns sedan i vintras också en systerbil, ”Le Mansblå” och med vita sportränder. Möjligen får den också följa med till utställningen nästa år.

– Den kanske kan stå där ute bland andra bilar som inte har riktig utställningsstatus.

Nisse Nilsson fick reda på för sent att de som 2011 tog över Motormässan efter Agne Ottosson inte fick till mässa nu i slutet av maj, för att han själv skulle hinna med att ordna en utställning.

Han har nu Agne Ottosson som mentor och rådgivare.

– Min ambition är att köra utställningen i åtminstone tio år, säger Nisse Nilsson.

Läs mer:

Motormässan i Östersund ställs in

Motormässan lockade alla åldrar

Östersunds första drifting-uppvisning hölls på Motormässan

Besöksrekord på Motormässan