Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klasser i toppklass

Jämförande statistik av skolor, till exempel resultat av nationella prov, skolinspektionens rapporter och riksdagens granskning av skolornas resultatutveckling, visar att Kälarne skola når toppnoteringar.

Trots det håller kommunledningen i Bräcke liv i hotet om nedläggning av Kälarne skolas högstadium, nu senast genom att begära ytterligare kvalitetsgranskningar. Ekonomiskt är det redan påvisat att den tänkta flytten av högstadiet till grannkommunen blir en kostnadsfördyring för Bräcke kommun.

Toppnoteringarna för Kälarne skola vid nationell jämförelse tycks inte duga som måttstock i vår kommun. Vad ska ytterligare granskas "Av vem?" " Hur?"

Vi har i media ställt frågan till kommunpolitikerna i Bräcke om deras långsiktiga inställning till högstadiet i Kälarne. Vi har efterlyst ett offentligt svar i god tid före kommunvalet.

En komplett och bra grundskola är en central förutsättning för en bygds fortlevnad och utveckling. Det bör varje ansvarstagande kommunpolitiker inse. Därför är det med besvikelse och förvåning vi noterar att kommunpolitikerna i Bräcke hittills endast svarat med tystnad på vår oro för Kälarneskolans högstadium.

Det är inte förenligt med demokratiska spelregler att folkvalda politiker håller tyst när folket som valt dem till sina företrädare ställer frågor.

Om Kälarne skolas högstadium behöver granskas ytterligare anser vi att samma granskning ska genomföras även av de andra skolorna i kommunen och av de skolor som kan komma ifråga i andra kommuner om en flytt ska ske. Detta för att säkerställa att varje elev oavsett var de bor i kommunen har en optimal utbildningssituation.

Skolgruppen för Kälarnebygden genom

Michael Löfgren, Mariana Backberg, Nollie Knoop, Theresa Flatmo, Bernt Källström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel