Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med ny ekonomidirektör

Bosse Carlbark från Region Skåne blir ny ekonomidirektör i Region Jämtland Härjedalen från årsskiftet.

– Jag ser tjänsten som både spännande och utmanande och flytten till Jämtland som lockande, säger han i ett pressmeddelande.

Bosse Carlbark är i dag divisionschef för den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Skåne. Tidigare har han bland annat arbetat som ekonomidirektör för landstinget i Uppsala län och som centrumchef för landstinget i Östergötland.

Men till årsskiftet flyttar han alltså till Jämtland tillsammans med sin fru.

– Det känns verkligen jätteroligt. Jag får dels komma tillbaka och jobba med min hjärtefråga, ekonomi, dels medverka till att bygga upp och utveckla den nya regionen säger han. Landstingsdirektör Björn Eriksson är mycket nöjd med rekryteringen

– Tjänsten som ekonomidirektör i den blivande regionen är mycket central. Bosse har lång och bred erfarenhet som hög chef inom både landsting och region och han har ett gediget ekonomiskt kunnande. Det känns tryggt och berikande för vår organisation, säger han.

Bosse Carlbark ersätter alltså Karin Jonsson som går vidare till andra uppgifter inom regionen.