Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med konstnärsparet De Geer

Nu är det riktigt säkert att Carl Johan De Geer och Marianne Lindberg de Geer kommer att ställa ut i Östersund i sommar. Äntligen är det färdigförhandlat mellan konstnärerna och Färgfabriken Norr.

Det har varit lite pusslande för att få utställningen i hamn, berättar Färgfabrikens projektledare Marie Andersson.

– Det visade sig att både konstnärsarvoden och byggkostnader blev högre än vi hade räknat med från början, säger hon.

Men nu är ett avtal klart. För Färgfabrikens ledning återstår det att lösa en del detaljer när det gäller finansieringen av utställningen, som enligt Marie Andersson kommer att bli någonting alldeles utöver det vanliga:

– Det blir en bamseinstallation från golv till tak. Vi ska bland annat bygga upp en 175 kvadratmeter stor träplattform två meter ovanför golvet.

Färgfabriken har tidigare ansökt om en förlängning av projekttiden från 1 oktober till 31 december i år. Tillväxtverket avslog, eftersom ansökan ansågs för tunn.

– Men nu har vi lämnat in en fylligare ansökan, och enligt signaler som jag fått kommer vi att få förlängningen beviljad, säger Marie Andersson.

Hon väntar också på besked från Kulturkontakt Nord, som delar ut bidrag till nordiska kultursamarbeten, om det blir några pengar därifrån till den utställning med isländsk konst som planeras till hösten.

– Får vi inte de sökta bidragen så gör vi Islandsutställningen ändå. Den är för bra för att inte bli av, säger Marie Andersson.