Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med hyreshöjning för Krokomsbostäder

Krokomsbostäder ville höja hyran för nästa år med 33 kronor per kvadratmeter. Efter förhandling med Hyresgästföreningen blev det bestämt att den nya hyreshöjningen istället landar på i genomsnitt 13,50 kronor per kvadratmeter.

– Jag tycker att det blev en bra uppgörelse för hyresgästerna. Vi hade ett gott förhandlingsklimat och stor förståelse för varandras situation. Bolaget har ett underhållsbehov, men med tanke på det låga ränteläget och de obefintliga kostnadsökningarna så var det viktig att få till en låg uppgörelse för hyresgästerna, säger Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Höjningen innebär att lägenheter med kallhyra höjs med 4 kronor per kvadratmeter vilket ger en hyreshöjning på omkring 23 kronor i månaden för en trea på 70 kvadratmeter. Lägenheter där värmen ingår i hyran får en hyreshöjning på 12,70 kronor per kvadratmeter. Här får en trea på 70 kvadratmeter en höjning på omkring 74 kronor i månaden. Lägenheter där både värme och el ingår i hyran får en hyreshöjning på 16 kronor per kvadratmeter, hyreshöjningen för samma trea blir då 93 kronor per månad.

Utöver det så höjs även samtliga bilplatser med tio kronor per månad.