Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Klart man är orolig att gå ut när det är mörkt"

Polisen har under helgen intervjuat vittnen och boende nära den plats där en kvinna uppges ha blivit gruppvåldtagen av flera män.

En fruktansvärd händelse som skakat om hela Hammerdal.

– Efter det här så har jag slutat att vara ute när det är mörkt, säger en kvinnlig ortsbo som Länstidningen pratar med.

Stämningen i Hammerdal är klart påverkad av det som inträffat. Förra helgen anmälde en ung kvinna att hon blivit våldtagen utomhus av flera män. Till Länstidningen har polisen sagt att det handlat om 4-5 män.

Kvinnan har berättat för polisen att hon var på väg hem från en fest i centrala Hammerdal. Hon kände sig förföljd och vid Kvarnen-huset, alldeles bredvid räddningstjänsten, blev hon påhoppad och våldtagen.

Länstidningen mötte Strömsundspolisen Björn Svanberg som var på plats under lördagskvällen. Han var där dels för att inhämta tips men också för att förhindra att någon tar saken i egna händer och ger sig på någon oskyldig.

Vad säger du till Hammerdalsbor som vill att det här ska lösas till varje pris?

– Vi gör så gott vi kan och det här är högprioriterat. Så vi lägger stora resurser på att lösa det. Det här är ju ett av de grövsta brotten i år i det här området så naturligtvis gör vi allt vi kan.

Polisutredningen leds från Östersund och polisens specialutredare på avdelningen Grova brott, som löst flera uppmärksammade fall, har kopplats in.

Kvinnan har uppgett till polisen att förövarna var utländska och talade på ett främmande språk. Hon har också uppgett att hon bitit en av förövarna.

Någon biten person har ännu inte påträffats.

– Men vi är väldigt angelägna om att allmänheten lämnar in tips och uppgifter, säger Björn Svanberg.

Länstidningen pratar även med flera bybor. Det är uppenbart att händelsen påverkat hela det lilla samhället.

– Efter det här så har jag slutat att vara ute när det är mörkt, säger en kvinna.

En annan kvinna säger att hon tycker det hela är ofattbart.

– Det är klart det märks på folk att något har hänt. Bara att tänka på vad tjejen var med om är svårt, säger hon.

På en arbetsplats i Hammerdal träffar Länstidningen några män som tagit en paus i arbetet.

– Det är otroligt viktigt att polisen löser det här och att man gör det snabbt. För hela Hammerdals skull, säger en av männen.

På söndagskvällen var enligt uppgift till Länstidningen ännu ingen misstänkt gripen.