Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Klart jag ställer upp för en medmänniska och barndomskamrat”

– Klart jag ställer upp för en medmänniska som har det svårt. Mikael och jag har bott grannar i Kaxås, vi är barndomskamrater.

Annons

Det säger Maths O Sundqvist om varför han hjälper Mikael Rahm med tandläkarräkningen.

Han berättar att han fick veta om Mikael Rahms dilemma och tog kontakt med honom. Sedan bar det av till Nils-Gunnar Berg i Lomåsen, som är Sundqvists tandläkare.

– När det blåste som värst kring mig så var det en vän som sa, ”var glad att du har tänderna kvar”, säger Maths O Sundqvist och menar att det ligger en hel del i detta.

Och han berättar en historia som gjort ett starkt intryck på honom.

– När jag var liten hängde jag ofta på busscentralen, där fanns en norrman som inte kunde prata. Orsaken var att nazisterna skurit av honom tungan, den bilden bär jag med mig hela mitt liv.

– Mikael Rahm är en fantastisk människa och en barndomskamrat. Nu ställer Helen Sjöholm också upp med den andra halvan genom att sjunga duett med mig.