Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för klassiska sträckor i SM-rallyt

Det blir en önskerepris på forna tiders SM-rally när årets Norrlandsupplaga hålls i februari-mars.

Det betyder en återkomst för Glösa-Lungret och Huså-Andviken.

Arrangerande VMT Jämtland har precis fått beskedet och jublar förstås.

– Det är idel glada miner. Alla byråkratiska problem är undanröjda och vi har fått klartecken från Trafikverket och Polisen att delvis använda allmänna vägar, hälsar Sture Persson, stark man i VMT Jämtland, i ett pressmeddelande.

Det är tack vare ett idogt arbete av länsstyrelsetjänstemannen Magnus Lindow som klubben får med sig två av Sveriges mest omtalade rallysträckor i Östersund Winter Rally.

Många minns nog det antikklimax som drabbade tävlingen förra vintern när bansträckningen fick göras om flera gånger. Sista ändringen gjordes faktiskt mitt under pågående tävling. .

Stora delar av de tolv milen specialsträckor är preparerade och i perfekt skick. Några av sträckorna kommer att användas redan i Offerdalingen som körs andra helgen i januari.

VMT Jämtland må vara blott tre år, men man är redan i färd med att arrangera sin tredje SM-tävling.

– Vi ska även stå som värd för back-SM de tre närmaste åren. Vi tänker köra alla tävlingar i Bydalsfjällen eftersom Lasse Sällström (före detta rallycrossförare) har exploaterat ett nytt stugområde i Höglekardalen. Där finns helt perfekta vägar för den tävlingsformen, säger Sture Persson.