Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för klassiska sträckor i SM-rallyt

Det blir en önskerepris på forna tiders SM-rally när årets Norrlandsupplaga hålls i februari-mars.

Det betyder en återkomst för Glösa-Lungret och Huså-Andviken.

Annons

Arrangerande VMT Jämtland har precis fått beskedet och jublar förstås.

– Det är idel glada miner. Alla byråkratiska problem är undanröjda och vi har fått klartecken från Trafikverket och Polisen att delvis använda allmänna vägar, hälsar Sture Persson, stark man i VMT Jämtland, i ett pressmeddelande.

Det är tack vare ett idogt arbete av länsstyrelsetjänstemannen Magnus Lindow som klubben får med sig två av Sveriges mest omtalade rallysträckor i Östersund Winter Rally.

Många minns nog det antikklimax som drabbade tävlingen förra vintern när bansträckningen fick göras om flera gånger. Sista ändringen gjordes faktiskt mitt under pågående tävling. .

Stora delar av de tolv milen specialsträckor är preparerade och i perfekt skick. Några av sträckorna kommer att användas redan i Offerdalingen som körs andra helgen i januari.

VMT Jämtland må vara blott tre år, men man är redan i färd med att arrangera sin tredje SM-tävling.

– Vi ska även stå som värd för back-SM de tre närmaste åren. Vi tänker köra alla tävlingar i Bydalsfjällen eftersom Lasse Sällström (före detta rallycrossförare) har exploaterat ett nytt stugområde i Höglekardalen. Där finns helt perfekta vägar för den tävlingsformen, säger Sture Persson.