Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för EM i kälkhockey i Östersund

Östersund får arrangera EM i kälkhockey, 5–10 april
– Fantastiskt kul! Vi är oerhört stolta över att vi återigen får vara värd för nästa stora mästerskap inom IPC:s vinterprogram , säger Fredrik Andersson i parasport J/H.

Det blir tredje gången inom ett år som en internationell och paralympisk tävling hålls i Östersund Arena. I fjol arrangerades till exempel VM:s B-grupp i arenan.

Sverige är ett av sex länder i EM. Övriga länder är regerande världsmästarna Ryssland, Tjeckien, Italien, Tyskland och Norge.

Putte Eby, event- och besöksnäringsstrateg i Östersunds kommun, är väldigt glad över beskedet.

– Vi har en strategisk ambition att tillsammans med Parasport Sverige positionera Östersund som vinterparaidrottens huvudstad och därför känns det naturligtvis extra bra att vi på så kort tid får stå värd för ett nytt internationellt mästerskap.

Jessica Thylin jobbar på VisitÖstersund och hon kommenterar också beskedet.

– Nischade mästerskap har en stor tillväxtpotential. Kälkhockey-EM ger både turistekonomiska och PR-mässiga värden för Östersund.

Fotnot: Kälkhockey blev en paralympisk gren 1994. Den första VM-turneringen hölls 1996 och 2005 spelades EM för första gången.