Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Östersund ska bli rättvis

Läser med glädje att ett medborgarförslag lämnats in om att göra Östersund till Fairtrade city. Det tycker vi i KDU Jämtland är på tiden.

Annons

Länge har vi läst om barnen i Thailand som tvingas ut i prostitution för att deras föräldrar inte kan betala utbildning åt dem, om männen i Costa Rica som blir sterila av alla kemikalier på bananodlingarna och om kvinnorna i Kina som förväntas spara pengar till familjen men som knappt själva överlever på sin lön.

Dessa missförhållanden göds genom kampen om det lägsta priset för att du ska köpa just det företagets produkt. Nu har Östersund som stad möjlighet att jobba för att mänskliga rättigheter bättre följs i hela produktionskedjan. Genom att bli Fairtrade city visar vi att vi östersundare har empati nog att bry oss och hjärna nog att veta hur.

KDU Jämtland vill verka för en bättre värld, vill du?

Ester Hedin, distriktsordf KDU Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel