Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Microsoft köper Minecraft för 17 miljarder

Microsoft köper Mojang AB, företaget bakom Minecraft, meddelar svenska Mojang på sin hemsida. Köpesumman är 2,5 miljarder dollar.

Annons

"The deal is real" skriver företaget på sin hemsida. Mojangs grundare Markus Persson skriver samtidigt på Twitter att han snart kommer med en kommentar med sina personliga tankar kring affären.

Summan motsvarar cirka 17 miljarder kronor.

Microsoft väntar sig att köpet av Stockholmsbaserade Mojang ska slutföras "sent under 2014", förutsatt att man får godkännande från relevanta myndigheter, enligt ett pressmeddelande.

Microsoft pekar på att Minecraft är ett av världens populäraste dataspel, och den mest populära appen för både Ios och Android i USA.

Minecraft är ett dataspel där spelaren kan utforska och förvandla ett område som består av kubikmeterstora block.

I spelet finns också växter, varelser och olika föremål. Spelaren kan bygga bekämpa fiender men framförallt bygga och skapa olika byggnader.

Minecraft går att spela i olika varianter och enbart själv eller motspelare.

Spelet finns numera inte bara till PC utan även spelkonsoler och telefoner.

För företaget Mojang har Minecraft blivit en gigantisk succé. Företaget rapporterades ha intäkter på 2,5 miljarder kronor förra året. (TT)

I