Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klappa lagom

Tidigare har det varje år slagits nya rekord för julhandeln trots att många anser sig ha dålig ekonomi. Dock ser den ut att, liksom förra året minska.

Folk köper så många lyxprylar som man klarar sig utmärkt utan. Bortskämda barn får dyra leksaker, ungdomar får kanhända märkeskläder, smarta mobiltelefoner och annat man klarar sig utan. Blir man lyckligare av att köpa en massa prylar som man lika gärna kan vara utan? Jag känner förtvivlan vid tanken på detta vansinniga konsumtionssamhälle, som är så skadligt för miljön. Hur många människor som lever i misär skulle inte kunna hjälpas till ett drägligare liv med dessa enorma summor som svenska folket lägger på julklappar? Skänk istället pengarna till bättre behövande.

Ni ser väl Karl-Bertil Jonssons Julafton på TV? Lär av denne osjälviske yngling som tog från de rika och gav åt de fattiga. Hade icke Karl-Bertils grymme faders hjärta veknat om han med egna ögon fått bevittna den glädje som hans son spritt ut över samhällets bottenskikt? 

Låt oss hjälpa Svensk handel med att se elefanten i rummet – att allt fler tröttnat på att slita ihop till fler och fler miljöförstörande prylar som inte gör oss ett dugg lyckligare.

Henrik Scheutz, som aldrig köper julklappar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel