Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klandra dem som ska klandras

Annons

Spaltmeter har skrivits i den lokala pressen rörande de kommunala tjänstemännens klantiga hantering av det nya dricksvattenproblemet. Men man tycks glömma, att dessa redan efter ett par dagar var relativt klara över, att smittkällan fanns någonstans mellan Tavelbäcksskolan och Odenhallen, vilket just nu i detta ögonblick tycks besannas.

Om den viktigaste boven i dramat står att finna i ett hyreshus, vars vattenledningar varit felkopplade sedan 1970-talet kan man hålla med tjänstemännen om, att arbetet måste ha varit som att leta efter en nål i en höstack – en höstack som man inte ens visste var den fanns. Tjänstemännens kompetens och arbetsinsatser tycks det därför inte finnas någon anledning att betvivla.

Däremot kan man fråga sig, vilken kompetens de personer har, som passar på att slå sig för bröstet och skriker allra värst.

Om några ska klandras är det de politiker, som bestämmer hur våra reningsverk ska vara utrustade och har det närmaste ansvaret för kommunens vatten och avlopp.

Står felet att finna i det hyreshus, vars ledningar varit felkopplade i cirka 40 år, borde man ha kunnat avslöja detta för länge sedan. När det gäller vårt viktigaste livsmedel finns det väl heller ingen anledning att knussla med pengarna utan i stället se till, att vi använder oss av de bästa metoder som i dagsläget finns tillgängliga.

Inger Hultgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel