Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klanderfritt men inget nytt

"Symphonica"

(Emi/Universal)

Bästa låt: "A different corner"

När jag researchar plattan studsar jag till inför uppgiften att detta faktiskt bara är George Michaels sjätte soloalbum! På 27 år... George Michaels karriär har verkligen inte nått upp den till potential den hade i början. Det har gått trögt på senare tid, personliga problem har kommit i vägen.

Men nu dyker den här skivan upp. Egentligen en liveplatta från senaste turnén, med några av hans största hits i orkesterarrangemang och kryddat med ett par evergreens och en Terence Trent D'Arby-cover ...

Till skillnad från till exempel Rod Stewart hanterar George Michael klassikerna med värdighet och elegans och sina egna hits behandlar han kärleksfullt, vilket ger nytt liv till sönderspelade låtar som "A different corner", "One more try" och "Praying for time".

Så, klanderfritt men en jättebesvikelse att denna begåvade artist och låtskrivare inte kommer med något nytt, tio år sedan sist nu.

Mikael Forsell

mikael.forsell@tt.se