Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kläder för över 300 000 kronor stulna vid inbrott

Märkeskläder för stora belopp stals vid en fräck stöld i Funäsdalen. Trots att larmet tjöt och grannarna vaknade hann tjuvarna roffa med sig kläder värda över 300 000 kronor.

– Allt tyder på att de tidigare varit inne i butiken. De har tagit med sig de absolut dyraste jackorna, säger Marie Grinde som äger Sportstugan som ligger mitt i centrala Funäsdalen.

Det var klockan halvtvå natten mot fredag tjuvarna slog till. De hade backat upp en mörk Audi mot entrédörren och med hjälp av brytjärn kunde de forcera dörren. I samma veva drog butikens larm i gång. Men det skrämde inte tjuvarna utan snabbt tog de sig in i butiken och verkar systematiskt roffat åt sig de kläder som låg i den högre prisklassen.

– Jag har i dagarna fått den senaste stora leveransen inför säsongen. Trots att larmet tjöt hann de även in i lagret där de fick med sig kläder, säger Marie som själv fick larmet via sin telefon.

Grannarna vaknade av larmet och det verkade tjuvarna upptäckt. Snabbt hoppade de in i sin bil och körde söderut efter riksväg 84. En privatperson försökte ta upp jakten men tappade spåren i Tännäs.

– Ingen vet om de fortsatte mot Hede eller om de svängde av mot Särna, säger Marie.

Bland alla kläder hann förövarna även få med sig butikens kassaapparat med växelpengar.

– Visst är det trist att behöva råka ut för sådant här. Men det finns värre saker än inbrott här i livet, suckar Marie.

Sedan 1987 har hon drivit butiken. Inbrottet var det sjätte hon råkat ut för.

– Men ibland undrar man om det är värt att driva en butik i norrlands inland. Polisbevakningen är som den är och bankerna har ju ställt till det för oss när det gäller kontanterna.

– Eftersom det är allt svårare att banka kontanter blir de kvar hos företagarna. Det vet naturligtvis tjuvarna om, säger Marie Grinde.