Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjellström: ”Vi kom aldrig så långt”

Åres nya kommunalråd Maria Kjellström, VV, håller inte med Sätherberg om att VV saknade vilja att nå resultat i förhandlingarna.

De ville visst.

Annons

Maria Kjellström håller fast vid vad hon tidigare sagt till LT, att S gav en orimlig deadline och sedan avbröt förhandlingarna i förtid, hela tio dagar innan 1 november.

– Så vi kom aldrig så långt, säger hon.

Men med vindkraften var man tydlig, enligt henne. Både med att framhålla att det var en viktig fråga och att man skulle använda det kommunala vetot mot Moskogen.

Där står alltså ord mot ord.

S version, att VV är ett i huvudsak borgerligt parti som redan från början ville jobba med alliansen, stämmer inte, enligt Kjellström.

Beträffande smickret vet hon inte vad Sätherberg menar, annat än att VV ibland hade interna omröstningar efter förhandlingsrundorna.

Inte heller Kjellström vet hur presidiet kommer att jobba. Och vad hon själv ska göra som kommunalråd med 40-procentig tjänst är inte heller klart, annat än att hon ska ansvara för vissa områden.

Vilka områden det blir kommer vi att få veta om en vecka, enligt Kjellström.