Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Jarefors

/

Vår älskade pappa har plötsligt och oväntat lämnat oss i mycket stor sorg och saknad endast 57 år gammal.

Annons

Tomrummet han lämnar efter sig är obeskrivligt stort och det kommer att bli jobbigt att vänja sig vid ett liv utan pappa. Vi har haft en mycket nära och fin relation till vår pappa och han har också varit en mycket omtyckt och älskad morfar åt sina tre barnbarn, som också betydde väldigt mycket för honom. Det som var viktigast för pappa i livet var att måna om oss barn och barnbarn. Han har varit ett obeskrivligt stort stöd för oss alla i alla situationer. Oavsett små eller stora problem har han alltid funnits för oss och hjälpt och stöttat oss.

Pappa är född i Laxviken och har en stor släkt som härstammar från byn. Han växte upp i Laxviken tillsammans med sin syster Karin samt mor och far. Laxviken och pappas barndomshem, har betytt och betyder mycket för oss alla. Det är fantastiskt hur mycket tid vi egentligen tillbringat med pappa. Det stärker oss extra idag när sorgen är så tung!

År 1968 träffade han sin blivande fru Berith. De gifte sig 1974 och därefter föddes vi, Beatris 1976 och Mirja 1984. Pappa och mamma gick skilda vägar 1998, men har fortsatt en bra relation. Större delen av livet har vi bott på Frösön, där pappa även bodde vid bortgången. Han stortrivdes i sin lägenhet som han gillade att inreda.

Pappa var en stor livsnjutare och hade många intressen. Matlagning låg honom varmt om hjärtat, men ett av de största var musiken. Hans stora intresse för musik har funnits så länge vi kan minnas. Detta musikintresse har han även överfört på oss barn, då vi växt upp med mycket musik. Många är de låtar och artister vi förknippar med pappa. Kommer att sakna alla gånger han med stor glädje och iver spelat upp sina favoritlåtar för oss.

Ett annat stort intresse som han ägnade mycket tid åt var att sy. Redan i ungdomen sydde han mycket åt familj och vänner. Därefter har han fortsatt sy åt oss alla; små kostymer och klänningar till barnbarnen, balklänningar och Beatris brudklänning.

I somras följde han med Mirja med sambo på campingsemester, vilket förstås idag är ett mycket fint minne att bära med sig. Under den semesterresan köpte han även den bil han ägde vid bortgången som han var mycket stolt och nöjd över.

Pappa har arbetat åt Östersunds kommun på rådhuset i 37 år. Där har han alltid haft många bollar i luften och lyckats ordna med det mesta. Pappa var inte brydd för att ta tag i saker och lösa problem. Man kan fortfarande höra honom säga: ”det ordnar sig”, ”fixar det”.

Pappa gladdes mycket åt denna jul och att få fira den tillsammans med oss i familjen, men tyvärr så blir det inte alls den jul pappa och vi hade tänkt oss. Det känns väldigt jobbigt att behöva vara utan honom denna jul, men när vi tänker på pappas förberedelser inför julen så känns det mest rätt att vi gör denna jul så bra som möjligt. Det hade pappa velat.

Pappa är alltid med oss i våra hjärtan!

Mer läsning

Annons