Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjell Hamrén

Kjell Hamrén avled i sitt hem i Bollnäs den 26 augusti 2013. Han sörjs närmast av maka och två barn med familjer.

Kjell föddes och växte upp på Ollebacken som fjärde barn med en syster och två bröder. Hans mamma dog när han var åtta år och storasyster Märit blev då en ersättande modersgestalt. 

Kjell gick de två första skolåren i Sikåskälen, en termin som ensam elev. Skolan lades ner och han inackorderades, och gick resten av grundskolan i Sikås. Han mindes den tiden med glädje. Läraren som skaffade skidor så att alla elever kunde åka. Genom teater och annat fick eleverna ordna pengar till en skolresa då klassen cyklade till Sundsvall. Efter folkhögskola, och ingenjörsutbildning i Västerås blev han kvar där några år som anställd vid Vattenfall. Vattenkraftverk blev sedan hans yrkesområde.

Morfar/farfar Kjell var en riktig fixare. Han grejade jämt ute i garaget och hittade någon liten del som passade in där något saknades. När vi var små älskade vi att vara med och greja. När vi blev större sa vi att vi istället köper nytt, men sedan kom vi ändå och han hittade alltid någon fiffig lösning på saker. Tryggt var det att komma till Bollnäs där han och mormor/farmor alltid fanns till hands för oss.  

Kjell har svept in oss i badlakan och gjort "paket" av oss efter badet, lärt oss att hälsa på tvålen för att bli ren om händerna. Han har cyklat och rott med oss varje sommar. Vi barnbarn har alltid fått spendera så mycket tid med morfar/farfar som vi har önskat, tagit med kompisar och pojk- och flickvänner och alla har alltid varit välkomna. Det finns alltid ett par extra gummistövlar, mer kakor, verktyg och hjälp att fixa sina saker för alla som ville. Vi kommer att sakna honom, men för alltid komma ihåg alla fina stunder vi fick tillsammans!

Barnbarnen