Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kirurger får försämrad arbetsmiljö

Läkarna på kirurgkliniken är minst sagt besvikna över att deras läkarexpeditioner ska flytta till nuvarande apotekets lokaler på sjukhuset.

Nu protesterar de i ett brev till landstingsdirektören.

"Vi förväntar oss att du hjälper oss att förverkliga dina goda tankar om att skapa en god arbetsmiljö där vi medarbetare vill jobba kvar och skryta om vår arbetsplats", skriver Göran Beskow på uppdrag av sina kollegor.

Planen är att kirurgläkarna ska dela expedition, två läkare ska därmed dela på åtta kvadratmeter. Utan direkt dagsljus.

"Tysk djurskyddslag föreskriver 16 kvadratmeter med direkt dagsljus för en schäferhund", konstaterar Göran Beskow krasst.

Han beskriver hur läkarna faktiskt behöver minst tio hyllmeter för litteratur, nu får de en meter, och att det inte finns utrymme till att byta om.

"De flesta äldre kollegor har administrativa uppdrag för landstinget utanför den kliniska verksamheten. Detta kräver långa kvälls- och helgpass. Enligt (§ 11) arbetsmiljölagen, krävs vid stadigvarande arbetsplats som är avsedd att vistas i mer än tillfälligt, direkt dagsljus. Mer än 1-2 timmars journalarbete måste betraktas som mer än tillfälligt", skriver han vidare.

Och samtidigt undrar han var soffan finns efter en lång och svår nattoperation?