Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kinsey laddad för dubbla tävlingar

På sitt instagramkonto berättar Erika Kinsey att hon är redo för säsongens avslutande två tävlingar, med naglar målade i svenska flaggans färger.

När Emma Green Tregaro för två år sedan målade naglarna i regnbågens färger i protest mot ryska antigaylagar ledde det till stor uppmärksamhet. Till helgens dubbla tävlingar har även Erika Kinsey målat naglarna, men i svenska flaggans färger.

"Nu är jag redo för säsongens två sista tävlingar", skriver Kinsey i texten till bilden på naglarna på sitt instagramkonto.

Kinsey tävlar först i kvällens Diamond League-gala i Bryssel där hon ställs mot tufft motstånd i form av både ettan och trean från VM, Maria Kutjina och Anna Tjitjerova. Totalt finns sju av finalisterna från VM med i startfältet.

På söndag eftermiddag väntar Finnkampen, där damernas tävling väntas bli väldigt jämn.

– Jag tror det blir otroligt jämnt hela vägen, precis som förra året kommer vi inte veta vem som vinner innan sista grenen, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT.

Torneklint fick på fredagseftermiddagen ett negativt besked inför Finnkampen. Stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson missar Finnkampen på grund av sin skadade tumme.

– Det är säkerligen inget som är av. Jag vet inte vad det är. OS i Rio är det stora målet och jag vill inte riskera något, säger Bengtsson till TT.

LÄS MER: "Det ska bli jätteroligt"

Se Diamond League-galan på SVT Play från 20.00 genom denna länk.

Se Finnkampen på SVT Play i helgen genom denna länk.